De babykamer inrichten

Het inrichten van een babykamer is een zeer speciaal moment. Maar hoe leuk het ook is, voor veel ouders gaat het gepaard met keuzestress. Uiteraard wil je alleen het allerbeste en het allerleukste kamertje voor de kleine, maar waarschijnlijk wil je er ook langer plezier van hebben dan alleen de babymaanden. Reden genoeg dus om goed voorbereid aan de slag te gaan.

De juiste basis

Om te voorkomen dat je de babykamer na het eerste jaar rigoureus moet ombouwen naar een hippe peuterkamer, is het aan te raden om te zorgen voor een basis waarmee je nog alle kanten op kunt. Hierbij is het handig om te kiezen voor vrij neutrale kleuren. Hierdoor creëer je niet alleen een rustige kamer waarin je kindje zich veilig zal voelen, ook raak je niet zo snel uitgekeken op het kamertje.

Slim inrichten

Wil je na verloop van tijd toch wat anders? Dan kun je de kamer eenvoudig een andere stijl geven door simpelweg een aantal accessoires te veranderen. Het kamertje maak je extra persoonlijk door te kiezen voor een dekentje met daarop de naam van de kleine spruit. Is het de bedoeling dat de kamer na verloop van tijd dienst gaat doen als babykamer voor een eventueel broertje of zusje? Ook dan kun je door het veranderen van een aantal accessoires een geheel eigen stijl creëren voor dit kindje.

Uniek aandenken

Iets wat een ware toevoeging is in elke babykamer is een gepersonaliseerd koffertje of een giftbox met daarop de naam van je kindje. Beide items bevatten leuke en handige producten voor het eerste levensjaar van de kleine, zoals een rompertje en sokjes. En door dierbare momenten van de babytijd in het koffertje of in de box te bewaren, vormen de items een mooie herinnering voor later. Ook is het erg leuk om een knuffel in het kamertje te zetten met daarop de naam en geboortedatum van je kindje, zodat je voor altijd een tastbare herinnering hebt aan deze speciale dag.