Babykleertjes wassen: waarom en hoe?

Als je zwanger bent kan je vaak niet wachten om al die schattige babykleertjes in de kast te leggen. Omdat in nieuwe kleertjes en beddengoed stoffen kunnen zitten die het babyhuidje kunnen irriteren, is het belangrijk om alles eerst te wassen. Maar op hoeveel graden moet je babykleertjes wassen? En is het gebruik van wasverzachter juist wel of niet verstandig? En welk wasmiddel kies je eigenlijk?

Babykleding wassen: welk wasmiddel?

De huid van een pasgeboren baby is heel gevoelig, was daarom de babykleertjes met een anti-allergie wasmiddel. Dit is PH-neutraal en dermatologisch getest. Zo voorkom je dat de babyhuid gaat irriteren. Je kunt ook kiezen voor een wasmiddel speciaal voor baby’s.

Liever geen wasverzachter

Hoe lekker wasverzachter ook ruikt, je kunt het beter niet gebruiken. In de meeste wasverzachters zitten geur- en kleurstoffen die de babyhuid kunnen irriteren.

Babykleertjes wassen: op hoeveel graden?

Babykleding kun je prima op 30 graden wassen. Er wordt vaak geadviseerd om babykleding op 60 graden te wassen, zodat de meeste bacteriën worden gedood. Het risico op krimpen is dan wel groter. 

Knuffels, hydrofiele luiers en beddengoed

Naast babykleding is het ook verstandig om nieuwe knuffels, hydrofiele luiers, dekentjes en lakentjes te wassen. Heb je nog tijd en energie over? Strijken zorgt ervoor dat er echt geen bacterie meer achterblijft.