Koeler van schapenvacht

SCHAPENVACHT

De schapenvacht is afkomstig van de Texelaar, een schapenras dat in heel Nederland voorkomt. Dit ras heeft een hoogwaardige dikke en enigszins stugge vacht. De Texelaar wordt in de eerste plaats gehouden voor zijn wol, kaas en vlees.

SchapenvachtAmbachtelijk

De vacht is een bijproduct, dat conform strenge Nederlandse regelgeving gelooid wordt. Na de looiing worden de vachten in een ambachtelijk atelier handgemaakt tot de producten. Het hele proces vindt plaats in Nederland.

Temperatuur

De koelers zijn zo gemaakt dat er, als het goed is, nog een kleine ruimte bevindt tussen de de wol van de koeler en de fles. De lucht in die ruimte neemt de temperatuur van de fles aan.  Het is de wol die vervolgens die lucht vasthoudt, en daarmee dus ook de temperatuur van de fles.

Baby

Ook babyflessen passen in de houder. Babyhandjes zijn er dol op!

Formaat

De enige voorwaarde voor een goed gebruik van de flessenhouder is, dat de inhoud van de “container” die erin gaat ongeveer 330ml is: het formaat van een blikje en natuurlijk de meeste babyflessen.

Warm en koud

Flesjes worden warm door omgevingstemperatuur en aanraking van handen. Zelfs als je snel drinkt is de laatste slok minder lekker dan de eerste. Met een deze houder blijft het flesje koud en je handen warm. Best of both worlds.