Welk speelgoed past bij welke leeftijd?

Spelenderwijs ontdekt je kind de wereld om zich heen. Spelen is dus niet alleen leuk, maar ook heel leerzaam. Het stimuleert de taalontwikkeling, fantasie en de fysieke, sociale, emotionele én cognitieve vaardigheden. Zo is leren kinderspel!

Maar welk speelgoed is geschikt voor welke leeftijd?

Speelgoed voor 0 tot 3 maanden

Op deze leeftijd trekken felle kleurtjes en geluidjes de aandacht. Al binnen een paar maanden kan je kind kijken naar iets dat beweegt. Vanaf ongeveer drie maanden gaat je baby er ook naar grijpen. Variatie in materiaal, vorm en kleur is daarom erg belangrijk. Geschikt speelgoed is: 

Muziekmobiel
Wagenspanner
Boxspiraal
Rammelaar
Zachte, kleine knuffel
Babygym

Muziekmobiel

Op deze muziekmobiel in de vorm van een ster kan de naam en geboortedatum van de kleine worden geborduurd. Leuk om cadeau te geven!

Speelgoed voor 4 tot 6 maanden

Je baby is nu echt een speelkameraatje. Hij leert de wereld om zich heen steeds beter kennen en begrijpen. Grote kans dat je baby nu gek is op geluid. Knuffels met belletjes erin of een rammelaar die piept als je erin knijpt, je baby vindt het allemaal leuk. Als je baby rond de zes maanden oud is kan hij in iedere hand een voorwerp pakken en tegen elkaar aanslaan. Hoe meer lawaai, hoe leuker! Baby’s van 4 tot 6 maanden vermaken zich met:

Knisperboekje
Bijtring
Rammelaar
Speelgoed van verschillende soorten materialen 

Snoozebaby labeldoekje

Het bekende labeldoekje van Snoozebaby is zowel een knuffeldoekje als een troostdoekje. Extra leuk met eigen naam of lieve tekst! Bekijk hier het labeldoekje van Snoozebaby. Ze zijn er in allerlei kleuren!

Speelgoed voor 7 tot 12 maanden

Je baby gaat steeds meer dingen leuk vinden en begrijpen. Spelletjes als ‘Kiekeboe’, ‘klap eens in je handjes’ en ‘hop-paardje-hop’ zijn nu favoriet. Maar ook in de spiegel kijken en de speelgoeddoos omgooien is erg leuk! Voor deze leeftijd is dit speelgoed perfect:

Speelgoedblokken
Piramide met ringen
Trek –en duwspeelgoed
Bromtol
Duikelaar
Autootjes
Stapel bekers
Speelkleed
Grote en kleine ballen 

Blikkenzak met naam

In deze stoere, gepersonaliseerde blokkenzak zitten 25 grote houten blokken. Wil je ook een blokkenzak met naam of leuke tekst? Start hier gelijk met personaliseren ->